Förflytta dig till innehållet

Stoppades med 60 kilo cannabisväxter i skåpbil – beslaget värt över 1 miljon euro

Arkiv/Kristoffer Nöjd
Förarsidan av polisbil.

Centralkriminalpolisen har blivit klar med en förundersökning gällande införsel av narkotika. Det var i november polisen stoppade en skåpbil i Kyrkslätt och beslagtog över 60 kilo blomställningar från cannabisväxter.

Enligt det som kommit fram vid förundersökningen misstänks att den beslagtagna cannabisen hade smugglats till Finland litet tidigare. I en bostad de misstänkta förfogade över beslagtogs dessutom över ett kilo cannabis.

I detta skede misstänks personerna som var verksamma i Finland för delaktighet i ordnande av införsel av narkotika.

– Polisen har beslagtagit narkotika som i gatuhandeln vore värd över en miljon euro och hindrade därmed spridningen av narkotikan, konstaterar undersökningsledaren, kriminalkommissarie Matti Airaksinen .

Tre misstänkta personer är häktade. Ärendet lämnades till Södra Finlands åklagardistrikt för åtalsprövning den 19 februari 2024. Åtalet ska väckas senast den 6 mars 2024.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter