Förflytta dig till innehållet

Stoppa utvisningen av Bijoy Amran Ahamed!

I ÅU (6.5.2018) publicerades en artikel om Bijoy Amran Ahamed, en ung man från Bangladesh som bor i Dragsfjärd och går i gymnasiet i Kimito, och som fått det förödande beskedet från Migrationsverket att han ska utvisas trots att hans familjemedlemmar får stanna.
Enligt artikeln känner Bijoy inte till sitt hemland Bangladesh där kulturen och religionen är obekant för honom. Dessutom är det inte säkert för honom att vistas där, eftersom hans pappa, som var oppositionspolitiker i Bangladesh för Bangladeshs nationalistparti, dödades år 2009.
Svensk Ungdom i Åboland ser på Migrationsverkets beslut som inhumant. Det är orimligt att en ung man utan ordentlig utbildning och nödvändiga språkkunskaper ska utvisas till ett främmande land där han varken har familj eller chans att försörja sig. Utvisningen bryter mot den europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna. Familjen har sedan pappans mord varit på flykt och levt i rädsla om att hans fiender ska hitta dem. De har till och med ibland inte vågat vistas utanför hemmet i tron om att det värsta ska ske.
Enligt Migrationsverket är Bijoys hälsotillstånd bra, och de menar att han kan arbeta och studera i Bangladesh. Migrationsverket tar överhuvudtaget inte i beaktande Bijoys psykiaters utlåtande om att det är bäst att han fortsätter bo med sin familj i Finland som han är emotionellt och ekonomiskt beroende av, och att han under sin flykt lidit av depression. Men livet på Kimitoön har gett honom hopp och framtidstro, fram tills nu.
Migrationsverket borde skämmas. De har gjort grava fel då de inte tagit i beaktande utlänningslagen som klargör att en utlänning som befinner sig i Finland ska beviljas kontinuerligt uppehållstillstånd om det är uppenbart oskäligt att vägra uppehållstillstånd med hänsyn till utlänningens hälsotillstånd eller de band som knutits till Finland. Dessutom har den sökande, Bijoy och hans familj i detta fall, inte fått chans att läsa protokollet som ligger till grund för beslutet. På grund av handlingar som dessa förlorar man tillit till Migrationsverket och regeringens politik.
SU i Åboland undrar hur man kan splittra familjer på detta vis, och rasera framtidstron för en ung man som byggt upp sitt liv i Finland. Vi kräver att utvisningen stoppas!
Ville Berglund
Kretsordförande för Svensk Ungdom i Åboland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter