Förflytta dig till innehållet

Stoppa de dyra projekten i Åbo – eller sluta munhuggas i all evighet om hur allt gick till

Hund bet brevbärare. Brevbärare bet hund. Det första är ingen nyhet, det andra är det. Ungefär så lär man ut nyhetsprioriteringar till dem som studerar journalistik eller andra medievetenskaper. Det överraskande är det som är en riktig nyhet. Det handlar såklart inte enbart om journalistik.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Stoppa de dyra projekten i Åbo – eller sluta munhuggas i all evighet om hur allt gick till

 1. Saara Ilvessalo skrev

  En tre månader försenad kommentar, men bättre sent än aldrig 🙂
  Är det faktiskt så att ingen gör stora nyheter på att jobb görs som de ska göras? Eller har just ÅU bara inte råkat skriva nyheter om projekt som sparar åbobornas pengar? Turun Sanomat skrev en hel sida 3.8. och 28.8.: https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4682835/Turku+puskee+vauhtia+infratoihin++hintayllatyksia+on+suitsittu+jo+aikaisemmin
  Det överraskande har förstås mera nyhetsvärde men om man enbart skriver om det så glömmer man vad som är regel och vad är undantag. Ingen har sagt att man inte skulle få skriva om missar. Men någon slags balans hör väl till bra journalism.
  Holmström har tyvärr inte förstått vad jag sa om den tidigare summan på 8,9 miljoner euro och den nya summan 13,3 miljoner. Det handlar inte om jämförbara summor. Det är som att jämföra en budget för ett bord med en budget för ett bord, en stol och en bordduk.

 2. Maria Abrahamsson skrev

  Bra skrivet.
  Dock vore det lärorikt att någon/några gång(er) i t ex ÅU få se en jämförelse mellan projekt som klaras inom given tids- och budgetram och motsatsen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *