Förflytta dig till innehållet

Stopp för paketleveranser med Finferries – ”Det här låter väldigt dåligt” säger Rosalaföretagare

Arkiv/Emilia Örnmark
förbindelsefartyg och en skylt: Rosala Hitis
Finferries sätter stopp för att besättningen servar skärgårdsborna med leverans av kurirpaket.
Skärgårdsborna bland annat ute på Hitis och Rosala får nu finna sig i ytterligare en försämring i servicen. Nu gäller det paketleveranser som anländer med kurirservice direkt till kunden, som…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Stopp för paketleveranser med Finferries – ”Det här låter väldigt dåligt” säger Rosalaföretagare

  1. Jan-Erik Karlsson skrev

    Tyvärr blir man inte längre förvånad då man läser dylika nyheter.Ntm-Centralen förvaltar pengarna som de får för att sköta den lagstagdade skärgårdstrafiken ,de gör upphandlingar enligt de behov som skärgårdsborna o näringslivet har,det är förståss invånarna o deras olika sorters fordon ,o frakt av alla sorters olika kollin.Ju mera landsbygd o skärgård desto mera är man i behov av dessa godsfrakter.Bor man i ST Karins kanske det är lättare att gå själv till Motonet eller Biltema.Men på Rosala eller Nötö beställer man ett PAKET .Att sedan skärgårdsborna skall bli utan sitt paket bara därför att NTM-Centralen inte skrivit inn att den service ingår i upphandlingen eller att inte de som vunnit upphandlingen o skall betjäna med transporterna förstår att paket naturligtvis också ingår i skärgårdsbornas vardagsliv är ju inte klokt???!!NTM_Centralen o Finnferries kan strida om dessa ansvarsfrågor sinsemmellan ,Men SLUTA inte med att erbjuda den service skärgårdsborna har rätt till enligt lagen.Varje gång nya färjor o förbindelse fartyg skall upphandlas måste NTM_centralen utreda behoven av användarna ,helt tydligt vet de ju inte behovet.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter