Förflytta dig till innehållet

Stopp för muddermassor i Västanfjärd – saken avgörs på måndag i Kimitoönämnd

Emilia Örnmark
Småbåtshamn (tom) i smal vik
På andra sidan av småbåtshamnen är det tänkt att muddringsmassorna ska lyftas upp.
Kimitoöns Vatten har ansökt om tillstånd för att placera 450–500 kubikmeter muddermassa på ett cirka 600 kvadratmeter stort område i Västanfjärd. Men åtgärden stoppas åtminstone tillfälligt. Kimitoöns tillsynschef Dan Renfors…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Stopp för muddermassor i Västanfjärd – saken avgörs på måndag i Kimitoönämnd

  1. Ingmar Forne skrev

    Föredraganden hänvisar till § 131 i Markanvändnings och Bygglagen. Där sägs om bygglov. Till ansökan om bygglov ska fogas utredning om att sökanden har besittningsrätt till byggplatsen och några andra saker.
    När har man då besittningsrätt?
    § 81 i Markanvändnings och Bygglagen stipulerar emellertid: Bygglov får inte heller beviljas, om inte den som ansöker om bygglov har hela byggplatsen i sin besittning eller om beviljandet av bygglov försvårar användningen av en annan del av kvarteret för det syfte som planen utvisar.
    Man skall alltså ha HELA byggplatsen i sin besittning. Nu står det i artikeln och i föredragningen att 71% har sagt ja. Men åtminstone förr i världen var HELA detsamma som 100%. Märkvärdig procenträkning som föredraganden i kommunen ägnar sig åt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter