Förflytta dig till innehållet

Stockmann söker ny vd

Varuhus på gågatan i Åbo.

ÅU-Foto


Stockmanns verkställande direktör Lauri Veijalainen säger upp sig för att övergå till en ny tjänst utanför bolaget. Styrelseordförande Lauri Ratia jobbar tillsvidare som verkställande styrelseordförande.
Styrelsen inleder omedelbart rekryteringsprocessen av en ny verkställande direktör. Veijalainen lämnar Stockmann den 31 mars, men står till bolagets förfogande under sin uppsägningstid.
– Jag vill tacka Lauri för hans betydande insats i Stockmanns utmanande förändringsprocess, säger styrelseordförande Ratia.
– En kursändring är en lång process, och vi har vänt koncernens rörelseresultat till plus. Resan har innehållit såväl framgångar som utmaningar. Jag önskar Stockmann all framgång i framtiden, kommenterar Veijalainen.
Veijalainen inledde sin tjänst på Stockmann 2010 och har varit vd sedan 2016.
Varuhuskedjan meddelar samtidigt att ledningsgruppsmedlem Tove Westermarck har utnämnts till finansdirektör för Stockmann Retail.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *