Förflytta dig till innehållet

Stinkande diken ska bort, Ersby får kommunalt vatten och avlopp

Längs med Skärgårdsvägen. Linjedragningen av kommunalt vatten och avlopp har, sett från Pargas centrums håll, passerat stenullsfabriken Paroc och närmar sig Ersby. Själva byn nås i sommar. Foto: Anja Kuusisto Att Ersby, som endast ligger tre–fyra kilometer från Pargas centrum västerut…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Stinkande diken ska bort, Ersby får kommunalt vatten och avlopp

  1. Stefan Järnström skrev

    Det är ju bra att Ersby får kommunalteknik. Grattis till det. En stor satsning för staden att ansluta 24 fastigheter. En tid sen ordnades ett möte för att grunda ett vattenandelslag i Muddais. Här finns ju en hel del fastigheter utanför stadens kommunalteknik. Staden är ju också en stor markägare i Muddais och Muddais kunde vara ett framtida boende område typ Ljusudda eller Vepostranden. Representater för staden deltog. Trots antalet potentiella fastigheter var anslutningskostnaderna höga så en fråga ställdes till stadens representant om staden kunde deltaga i projektet på ett eller annat sätt. Svaret var att Muddais inte var intressant varken kortsiktigteller långsiktigt. Intressant. Om det inte finns intresse för området så varför köpa upp mark där. Staden har ju dessutom dragit matningsledningen för inkommande vatten genom Muddais området. Man kunde ju samtidigt satt ner rör för en huvudlinje för kommunaltekniken. Men dethär är ju Pargas, intersset för att uveckla Pargas Pargas finns inte.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *