Förflytta dig till innehållet

Stiftelse beredd diskutera miljonsatsning i Dalsbruk på seniorhus med hälsovårdsutrymmen

Dalsbruk kan få 30 bostäder för äldre i ett nytt hus, med olika gemensamma utrymmen, och också med utrymmen för hälsovård. En första diskussion om satsningen hölls i dag mellan kommunala förtroendevalda, tjänstemän, lokala föreningar och YrjöjaHanna-stiftelsen som i bästa fall bygger bostäder i Dalsbruk…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Stiftelse beredd diskutera miljonsatsning i Dalsbruk på seniorhus med hälsovårdsutrymmen

  1. Jörgen Lindroos skrev

    Jätte bra nyheter. Bostäder för äldre behövs verkligen i Dalsbruk. I Kimito har Solkullastiftelsen skött om den saken. En sak gör mig litet fundersam. Då hälsostationen i Kimito sanerades och byggdes till, var ingen förtroendevald bekymrad över hur hälso-och sjukvården skulle skötas i Norra delen av Kimitoön. Under nio månader var kommunens sjukvård koncentrerad till Dalsbruk. Kommuninvånarna i tex. i Kimitocentrum, Mjösund och Kila var hänvisade till Dalsbruk. Vilka fakta inverkar på att situationen var då en annan? (för 1 år sedan) Behandlas kommuninvånarna verkligen jämlikt av de förtroendevalda?

  2. Carita Blomkvist skrev

    Det här är det bästa jag läst under hela den tid jag bott i kommunen. Allt tack till kommundirektör Pahta, som lotsar oss in i nya tankebanor som kan resultera i nytta för oss alla, utan att ligga kommunen till last. Om vi därtill kunde få systemet med momsfri privat socialservice infört, med aktiv hjälp av tjänstemännen som känner till saken, ja då har vi det riktigt bra.
    Om vi ännu därtill vill glädja oss själva så tag om möjligt en titt på den nya parken i Kimito Centrum. Gungorna är toppen, barnen gungar flera tillsammans i den korgliknande stora gungan. Kan det komma flera sådana? Skall vi spara ihop till en gunga till?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter