Förflytta dig till innehållet

Stefan Wallin frågar Migri om fallet Bijoy Amran Ahamed

Vill ha svar. Stefan Wallin (SFP). ÅU-foto


Riksdagsledamot Stefan Wallin (SFP) har krävt Migrationsverket på en skriftlig förklaring till avslaget på Bijoy Amran Ahameds ansökan om uppehållskort (ÅU 6.6).
Wallin, som är medlem i riksdagens utrikesutskott, anser att det är orimligt att Bijoy Amran Ahamed, som med sin familj rotat sig på Kimitön där han går i skola och har sina sammanhang, ensam skulle utvisas till Bangladesh, ett land varifrån han flyttat för snart tio år sedan och inte längre känner som sitt.
– Jag träffade så sent som förra veckan representanter för den politiska oppositionen i Bangladesh av vilka delar verkar i exil. Min slutsats är att situationen för demokratin och yttrandefriheten i landet är ytterst kritisk. Tanken att sonen till en mördad oppositionspolitiker med de finländska myndigheternas goda minne skulle skickas tillbaka till ett sådant Bangladesh känns direkt grotesk, skriver Wallin i ett pressmeddelande.
Wallin hoppas att Migri i rask takt behandlar hans begäran om en förklaring till hur Migri kommit fram till avslaget.
– Jag bad också Migri berätta vad som behövs för att Bijoy Amran Ahameds sak kunde prövas på nytt med ett annat slutresultat. Jag är glad över att lokalbefolkningen på Kimitoön har engagerat sig så starkt för hans sak och nu samlar namn på adresser. All gräsrotsaktivitet är viktig då det gäller att påvisa den medmänskliga, humanitära aspekten på människors vilja att få leva i trygghet, utbilda sig och arbeta i Finland.
LÄS OCKSÅ: Kimitoöbor engagerar sig för gymnasieelev som Migrationsverket vill avvisa

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter