Förflytta dig till innehållet

Stefan Björkman blir Konstsamfundets nya vd

Verksamheten, mest synlig genom KSF Media, Amos Rex och Söderlångvik skall drivas med framåtanda och hög ambitionsnivå, säger Stefan Björkman. Foto: Konstsamfundet / Jani Laukkanen


Föreningen Konstsamfundet har valt Stefan Björkman till ny verkställande direktör efter Kaj-Gustaf Bergh som avgår med pension. Björkman tillträder som vd i höst.
– Jag har jobbat med placeringar, investeringar och ägarstyrning större delen av min professionella karriär. Allt från miljardinstitutioner och globala koncerner till start-ups och tillväxtbolag. I och med det har jag också följt med Konstsamfundet som investerare och ägare i över tre årtionden, säger Björkman i ett pressmeddelande.
Han tillägger att han under de senaste åren haft ”ett litet titthål” in i verksamheten som styrelseordförande på tidskriften Forum för ekonomi och teknik, som Konstsamfundet är delägare i.
Björkman är diplomingenjör från Tekniska högskolan. Han kommer till Konstsamfundet från pensionsbolaget Ilmarinen, där han sedan januari 2018 verkat som vice vd. Innan det var Björkman vd på pensionsbolaget Etera, som vid årsskiftet 2017-2018 fusionerades med Ilmarinen. Björkman har också erfarenhet från  Aktia, Kone och Oral Hammaslääkärit.
Rekryteringen av en ny vd väckte stort intresse.
– Vi hade glädjande många goda kandidater till tjänsten som vd för Konstsamfundet, säger styrelseordförande Gunvor Kronman.
Valet av Björkman gjordes av en enhällig styrelse efter en grundlig rekryteringsprocess, säger hon.
–  Vi lade stor vikt vid gedigen erfarenhet från och nätverk inom finanssektorn och av krävande ledarskap. Stefan Björkman har dessa erfarenheter. Han har därtill i sina tidigare uppdrag demonstrerat en god förmåga att skapa positiva resultat i komplexa situationer.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter