Förflytta dig till innehållet

Statsministerns middagsförmåner

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en debattartikel, åsikterna är skribentens egna.

Någon ordning och reda ska det vara.

Båda skvallertidningarna IL/IS har fått allt för mycket rum i den politiska debatten och dominerar helt klimatet i Finland,

Vid varenda en presskonferens står deras mikrofoner på paradplats och vinklar allt till deras fördel. Om sedan ett nyhetsorgan kommenterar rakt av deras uppgifter är dom lika naiva och blåögda som strutsarna i Nurmijärvi.
som häromkvällen då nyhetsankaret på TV-nytt sade att Iltalehti var först med uppgiften om Marins middagsförmåner,.. Först?? (säg hellre såsom skvalleridningarna tillhör var Iltalehti först och även sist med uppgiften.)

Juha Sipilä och varje statsminister före honom har haft exakt samma förmån och därmed är diskussionen avslutad.- Marin är vår statsminister alltså hon jobbar 70 procent mer än presidenten trots detta kan Niinistö njuta av en kallrökt gädda eller abborre eller cognac marinerad mört varje dag om han så vill.

I Tyskland stängde man av hela byar när Helmut Kohl kom på besök sedan fick han gratis smör hela sitt liv tills han åt
ihjäl sig. Det liksom ingår i jobbet som i statsminister.

Om någon på högerblocket håller med att det är en tolkningsfråga, då betyder ju det att de tycker att fel person är statsminister. I frågasätt källan innan rapporterar politisk valspel.


Dela artikeln

En kommentar: “Statsministerns middagsförmåner

  1. Ingmar Forne skrev

    Inkomstskattelagen 1535/1992 70 § 3 momentet:

    Skattepliktig inkomst är inte rätten till gratis resor i samband med skötseln av uppdraget som riksdagsledamot eller medlem av statsrådet eller bostadsförmånen inklusive därtill hörande tjänster i samband med skötseln av uppdraget som statsminister. (8.12.2006/1097)

    Således. Om nu någon i personalen säger att vi serverar morgonmål, skulle man då börja fundera på vem som betalar den och om den är skattepliktig eller inte? Jag har väldigt svårt att tro det.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter