Förflytta dig till innehållet

Statens skuldsättning oroar

Bo Holmberg (ÅU 2.6) har rätt i det mesta han skriver. Men tyvärr utläser han ur min insändare (30.5) åsikter jag aldrig skrivit vilket är ett klassiskt debattfel.
Privatisering av vården är ett faktum oberoende av social- och hälsovårdsreformen, och jag har aldrig ifrågasatt privatläkarnas etik. Men se i alla fall på de stora privata klinikerna som växer upp som svampar ur jorden bland annat i Kuppis! Dessa mastodonter måste drivas lönsamt och ge avkastning på investerat kapital, och de som ska betala är vi, eller rättare sagt våra barn och barnbarn eftersom staten fortsätter leva på skuld.
De säkraste kunderna är den växande skaran åldringar och alkoholister. Med dagens medicinska teknologi kan man använda hur stora summor som helt på olika undersökningar och behandlingar.
Därför måste man anse det grundlagsenligt att lagstifta om stränga tak för kostnadsökning oberoende om det är landskapen eller andra instanser som saken berör.
Jarl Ahlbeck

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter