Förflytta dig till innehållet

"Starta säsongen" ordnas för åttonde gången den 30 januari – arbetsgivare och arbetssökande möts i Pargas

Säsongsjobb i Pargas presenteras den 30 januari i stadshuset. Foto: Mikael Heinrichs


Med tjugotalet arbetsgivare på plats och massor av mångsidiga sommar- och säsongsjobb framdukade är evenemanget som ordnas onsdagen den 30 januari i stadshusets tredje våning ett utmärkt ställe att inleda jakten på sommarjobb – för både unga och äldre.
– Bland arbetsgivarna på plats finns både industrier, restaurang- och turismföretag samt andra aktörer som söker folk för sommarsäsongen. Vissa är också ute efter arbetskraft redan innan den egentliga sommarsäsongen kör igång, påpekar Pargas stads företagsutvecklare John Forsman som är involverad i arrangemangen.

Stadshusets tredje våning reserverad

Både fullmäktigesalen och matsalen i stadshusets tredje våning är reserverade för Starta säsongen den 30 januari mellan klockan 17 och 19. Företag som är intresserade av att delta kan ännu anmäla sitt intresse till antingen Jenni Lindroos på ungdomsverkstaden Aktiva eller John Forsman – och det går till och med att anmäla sig på plats.
– Om man har en färdig CV kan det löna sig att ta med den, men det är förstås inget krav att man har en sådan med sig, påminner Lindroos.

Många branscher på plats

Strandbo Group söker 5–6 personer till olika uppgifter vid hotellet i Nagu. Bland annat söker man två receptionister och tre städare samt eventuellt också en värd till företagets stugor i skärgården.
– Till receptionen söker vi litet äldre personer som förhoppningsvis har en del kundbetjäningserfarenhet sedan förr. Det är önskvärt med minst 20 års ålder för de som ska jobba med receptionsuppgifter, medan minimiålder för städarna är 16 år, säger försäljningsrepresentant Satu Karlsson på Strandbo Group.
Paroc deltar också sin vana troget och söker i huvudsak folk till produktionen, men också till kontorssidan.
– Inom produktionen och underhållet handlar det om 3–4 månaders vikariat, på kontorssidan aningen kortare. Längden på anställningarna varier beroende på arbetsuppgifterna. Vi kommer också att publicera alla säsongjobb vi erbjuder på vår egen webbplats och på Oikotie, säger Parocs HR-chef Veera Kraappa.

Sommarjobb lottas också ut

Enligt fjolårets modell lottar Pargas stad ut 25 sommarjobb samt 20 stycken sommarjobbssedlar för unga födda 2001–2003.
– Sommarjobbssedlarna är värda 250 euro för de företag som anställer någon av ungdomarna, de kan fakturera staden i efterskott om de anställt en ung med en sådan sedel under minst två veckors tid, påminner Jenni Lindroos.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter