Förflytta dig till innehållet

Stärk demokratin – återinför kultur- och idrottsnämnden i Pargas!

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Pargas. För att vidare stärka demokratin i Pargas är det hög tid att ompröva behovet av ett livskraftsutskott, som tyvärr har visat sig vara ineffektivt och mer likt en diskussionsklubb än ett kommunalt organ. Att återinföra kultur- och idrottsnämnden i förvaltningsstadgan ger oss möjligheten att fokusera på konkreta åtgärder och ge medborgarna en mer meningsfull roll i stadens utveckling.

Genom att avlägsna det ineffektiva livskraftsutskottet och istället satsa på en stark kultur- och idrottsnämnd visar vi inte bara vår strävan efter effektivitet utan också vår vilja att skapa verklig förändring. Medborgarna förtjänar en kommunal struktur som inte bara möjliggör dialog utan också omsätter idéer i handling.

Låt oss gemensamt agera för att göra vår demokrati mer meningsfull och resultatinriktad genom att återinföra kultur- och idrottsnämnden och ifrågasätta den ineffektiva rollen för livskraftsutskottet. Det är genom sådana förändringar vi skapar en stad där demokratin inte bara existerar på papperet utan också genomsyrar varje aspekt av vår gemenskap.

Tomas Jansen

Kyösti Kurvinen

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter