Förflytta dig till innehållet

Stadsstyrelsen i Pargas godkände budgetramen och försäljning av bagerifastighet

Arkiv/Mikael Heinrichs
en låg industrihall med tre bilar utanför
Bagerifastigheten som säljs.

Stadsstyrelsen i Pargas möttes för första gången efter sommaruppehållet i måndags och spikade budgetramen för nästa år.

I budgetramen för 2024 har skatteinkomsterna beräknats enligt Kommunförbundets senaste prognos i mitten av april och där utgår man från att staden har 14 855 invånare vid årsskiftet 2024–2025.

För Pargas stads del prognostiseras skatteinkomsterna för nästa år till 41,3 miljoner euro, vilket är 2,1 miljoner mindre än för 2023.

Av de prognostiserade skatteinkomsterna utgör kommunalskatten 28,6 miljoner, samfundsskatten 2,3 miljoner och fastighetskatten 10,4 miljoner för nästa år. Budgetramen utgår från en oförändrad inkomstskattesats om 7,86 procent.

Skattesatserna för nästa år behandlas i stadsstyrelsen i mitten av oktober och slås fast i fullmäktige i mitten av november.

Budgetförslaget ska vara sammanställt i slutet av oktober och det behandlas i stadsstyrelsen den 27 november. Budgetfullmäktige blir det den 11 december.

Säljer bagerifastigheten på Norrbyåsen

Stadsstyrelsen beslöt även att industrihallen på Industrigatan 16 på Norrbyåsen säljs till Konepalvelu Gunn Oy. Den skuldfria köpesumman är 160 000 euro.

Byggnaden var i somras lagd till försäljning på auktionssajten huutokaupat.com, där det vinnande budet gick på 104 999 euro.

Efter att budgivningen avslutades, övergick man till en prisförhandlingsprocess där Konepalvelu Gunn höjde sitt bud till ett skuldfritt pris på 160 000 euro.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter