Förflytta dig till innehållet

Stadsdirektör Patrik Nygrén om byggtvisten: Dialogen kan bli bättre

Tvistefrö. Det var pålningen och muddringen här vid sundet i Bläsnäs i Pargas som orsakade tvisten sommaren 2016. Foto: Anja Kuusisto


I en organisation av Pargas stads storlek är det enligt stadsdirektör Patrik Nygrén naturligt att det kan uppstå meningsskiljaktigheter och situationer där man kan tolka stadens agerande olika.
Han uttalar sig principiellt men med bakgrund av fallet sommaren 2016, då stadens bygginspektion ansåg att stadens tekniska enhet inte sökt det tillstånd den borde, och byggnämnden sedermera polisanmälde stadens tekniska enhet.
Polisen ansåg inte att det fanns något skäl att göra en förundersökning i fallet.
– Vi har som stad många myndighetsuppgifter, sådana som bygginspektionen och hälsoinspektionen utövar, och vi är också byggherre i otaliga byggen. Då är det klart att det kan uppstå situationer där man tolkar något olika. I det här fallet har ledande bygginspektören också varit kallad till stadsstyrelsen för att förklara situationen.
– Jag vill poängtera att jag inte tycker att någon har gjort något fel i sin roll. Men vi måste kunna förutsätta en öppen kommunikation, och det är klart att kommunikationen i det här fallet var bristfällig.
– Vi bör i oklara situationer klara av att hantera oklarheterna bättre, men jag kan inte heller säga att något sådant här aldrig händer igen, det kan man inte lova.
Om det alltså klickade i samarbetet mellan två enheter i staden, hur jobbar man på att förbättra samarbetsklimatet?
– Någon inbyggd konflikt finns inte i stadens organisation. Men dialogen är det viktiga, den jobbar vi med.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter