Förflytta dig till innehållet

Stadsdirektör Minna Arve beklagar trakasserierna

Minna Arve. ÅU-foto


Åbos stadsdirektör Minna Arve beklagar djupt att eleverna i Luostarivuoren koulu utsatts för övergrepp och att händelserna inte polisanmälts.
-Enbart att läraren avskedas räcker inte. Det är inte heller rätt att fallen har tystats ner. Alla misstankar om trakasserier som i dag uppdagas tas på allvar och behandlas sakligt, säger Arve i ett pressmeddelande.
Det är nu andra gången på kort tid som stadens ledning nåtts av uppgifter om att trakasserier och sexuella övergrepp förekommit i två av stadens skolor och att fallen tystats ner.
Flera fall av trakasserier inträffade i Puolalamäen koulu och lukio år 2000.
Fallen i Luostarivuoren koulu inträffade i början av 1990-talet. Läraren som misstänkts för övergreppen avskedades.
-Tyvärr har ingen polisanmälan gjorts. Och när det har förflutit så lång tid efter händelserna är det svårt att utreda vad som hänt, säger hon.
Hon godkänner inte de sätt på hur trakasserierna behandlats i skolorna.
-Jag kan absolut inte godkänna hur man behandlat fallen. Jag ber av hela mitt hjärta de drabbade och deras anhöriga om ursäkt, säger Arve.
Hon påpekar att det i Åbo råder nolltolerans gällande trakasserier.
De uppdagade fallen gör att frågan lyfts fram allt tydligare inom staden och att de anställda påminns om deras ansvar att agera när misstankar om trakasserier uppstår.
-Vi skyddar ingen från den här typen av beteende. Alla misstänkta fall utreds grundligt och nödvändiga åtgärder vidtas utan dröjsmål, säger Arve.
Läs också:

TS: Åbo mörkade misstankar om trakasserier i skola

Arve om mörkade trakasserier: Jag är upprörd över hur fallet behandlades

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter