Förflytta dig till innehållet

Stadsäventyr och tävling ska ge bättre koll på serviceutbudet i Hangö

Kristoffer Nöjd
Östra hamnen i Hangö

Det populära brädspelet Hangös Härskare får en fortsättning då Hangö Juniorhandelskammare ordnar ett livestadsspel i centrum av Hangö.

Under spelets gång får deltagarna bekanta sig med Hangöföretag. Evenemanget är för hela familjen och det är gratis att delta.

Brädspelet Hangös Härskare.Hangö juniorhandelskammare
Brädspelet Hangös Härskare ser ut så här. Tyvärr är spelet svårt att få tag på.

— I stadsspelet får deltagarna bekanta sig med lokala företag genom uppgifter. Och i bästa fall lär man sig något nytt om stadens utbud och hittar en ny tjänst som man inte tidigare kände till, berättar projektchef Saija Honkanen .

De flesta företag är sådana med fysiska lokaler i centrum.

– Man ska orientera sig till ett antal företag och utföra en uppgift där. Företagen har hittat på uppgiften själv eller i samarbete med oss. Uppgiften ska handla om tjänsten som företaget erbjuder. I en klädaffär kan man till exempel vika kläder, säger assisterande projektchef Jennika Friman.

Spelet sålde slut

Evenemanget är något av en rollspelsversion av brädspelet Hangös Härskare som juniorhandelskammaren gav ut för ett par år sedan. Brädspelet är som monopol men utspelar sig i Hangö.

— I stället för hus och gator köper man företag, förklarar Jennika Friman.

Tyvärr torde brädspelet vara slutsålt. Det fanns endast 1 000 exemplar av det.

Men desto större orsak har man att besöka liveversionen av Hangös Härskare. Evenemanget ordnas lördag 28.5. klockan 10–13. De tre lag som utför spelet snabbast tilldelas pris.

För att delta bör man anmäla sig på förhand. Tilläggsuppgifter och anmälningsblankett finns på Hangö Juniorhandelskammares hemsida.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter