Förflytta dig till innehållet

Mycket strul med daghemsrenoveringen i Houtskär – skulle stå klart i januari

Privat
en röd daghemsbyggnad i trä fotograferad på avstånd
Daghemsrenoveringen i Näsby i Houtskär har inte precis gått som man tänkt sig. I november i fjol valdes företaget Big Palvelut Oy till entreprenör för renoverings- och ombyggnadsarbetena i daghemmet.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Mycket strul med daghemsrenoveringen i Houtskär – skulle stå klart i januari

  1. Peter Lindström skrev

    Man kan ej annat än beklaga. Dagens upphandlings system och byrokrati gallrar direkt bort dom mest seriösa entreprenörerna. På längre sikt och med tanke på en levande skärgård, skulle man tro att i många fall skulle en lokal entreprenör vara bäst. Systemen gör tyvärr så att mindre lokala företag inte har möjlighet att ge, eller ens vågar ge anbud. Man har heller inte ”råd” att riskera o misslyckas eller att göra kvalitets jobb till underpris. Vi får bara lita på att övervakningen sköts av kommunens byggtekniska personal, vilket det verkar. Ser till att alla eventuella brister garanterat blir åtgärdade före man mottagit saneringsobjetet samt att eventuella överlopps kostnader inte hamnar på skattebetalarnas konto.

  2. Tom Rajakangas skrev

    Om man väljer en bilverkstad från Hfors att renovera och bygga får man skylla sig själv. Ingen hemsida, inga andra referenser… Pargas Stad är jätte dålig att vara byggherre, fast de har det som yrke. Pihl &co bara kan inte detta med byggande, hur många gånger har det inte gått snätt?

  3. Kari Niemi skrev

    Vem ska sätt ihop Träsk skolan,månne?Houtskärborna sku vila ha 3 meter till men blire bara 1 ,70 cm ?Undrar jag ja ?D e som me fartygs beställnigarna,dom går ti tex Polen o byggs dom i Finland så är det polackerna som kommer hit o bygger dom ?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter