Förflytta dig till innehållet

Sprintbrons till Piffens Anni Lindroos i junior-FM — "det var en stor överraskning"

Anni Lindroos. Foto: Johan Lindroos.


Pargas IF:s Anni Lindroos skidade hem en bronsmedalj i ungdomarnas FM som inleddes på fredagen i Kuopio. Efter att ha varit sjunde i tidskörningen som avgjordes niotiden på morgonen i 16 graders kyla blev hon andra i heaten. I semifinalen var Lindroos tredje men gick till final på tid.
– Det här kändes riktigt skönt och det var nog en stor överraskning att nå upp till brons såsom den här säsongen sett ut, säger Lindroos. Jag har ju så få tävlingar bakom mig, fortsätter hon. Jag hade inte några problem med kylan och hade tillräckligt med kläder på mig. När solen steg så blev det varmare.
Piffens Wilma Westerlund gjorde också en bra tävling och gick vidare till heaten som 29:e i samma klass D18. I sitt heat blev hon femte och därmed var det slutåkt. Anna Rask slutade som 54:e.
Av Piffens trio i H18 var det endast Emil Rosin som lyckades ta sig vidare till heaten genom en fin 27:e plats. Jesper Lietzen åkte omkull och blev 47:e. Viktor Johansson hade en sämre dag och placerade sig som 72:a. Rosin placerade sig också som femte i sitt heat.
Bengt Westerlund

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter