Förflytta dig till innehållet

Språkfadäs på soptunnor – Åbo stad beklagar

Soptunna med röd dekal.
En del soptunnor längs med Aura å har en dekal med den svenska texten Ren Åbo. Dekalen ska bytas ut mot en med texten Ett snyggt Åbo. Foto: Monica Forssell
Cirka trettio nya, stora soptunnor har den här veckan placerats ut längs med Aura ås stränder. De nya sopkärlen är välkomna men de svenskspråkiga dekalerna väcker förtret. På finska står…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Språkfadäs på soptunnor – Åbo stad beklagar

  1. Kerstin Jansson skrev

    Håller helt med ! Det måste finnas ett system där en person med svenska som modersmål kollar skyltar och liknande. Processen behöver inte försena arbetet och det blir billigare att göra rätt från början. Svenskan måste synas på stan !
    Ställer gärna upp som skyltgranskare.

  2. Ralf Westerén skrev

    Det här är tyvärr mera regel än undantag på stadens skyltar! Antingen bryr man sig inte om de svenskspråkiga eller så är den som beställer skyltar inte rätt person på rätt jobb, eller så har man bara glömt. T.ex. pp en del parkeringsautomater har det i flera år stått ”Utan tidsbegräsning”! Dvs ”ilman aikaruohottumista”. En ny skylt vid järnvägsbron är endast på finska HUMALISTONSILTA. Ska det vara så svårt att göra rätt från början.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter