Förflytta dig till innehållet

Sport och kultur: tips på höstlovsaktiviteter i Åbo

ÅU-foto

Höstlovsprogram ordnas även på huvudbiblioteket. ÅU-foto


Höstlovet i staden består av kultur och motion, flera museum och motionsutrymmen öppnar sina dörrar och ordnar program under veckan.
För den som vill besöka ett museum under höstlovet lönar det sig att ta sig till Kurala Bybacke. Museet har fritt inträde och under torsdag och fredag klockan 11-16 ordnas det program på området.
Från fredag till söndag ordnar Åbo Slott riddarturer för barn klockan 12.30 och på fredagen ordnas en skräckrunda klockan 14.30. Även Apoteksmuseet ordnar program för barn under höstlovsveckan.
På torsdag och fredag förvandlas Äventyrshuset i Äventyrsparken i Kuppis till en spökherrgård för barn, På plats kan besökarna pyssla, gå äventyrs banor och lösa mysterier. För mindre barn finns även en egen lekplats.
Höstlovsprogram ordnas även på huvudbiblioteket och i aktivitetshuset Vimma där den som är intresserad kan delta i en tovningsverkstad klockan 14-20 på torsdagen.
Krigarkatterna ur fantasy bokserien Warriors besöker huvudbiblioteket på fredagen klockan 14-17.
Under veckan ordnas även motionsrelaterat program för hela familjen runt om i staden. Man kommer kostnadsfritt in till ishallen och fotbollshallen och under söndagen kan man delta i Barnmotionens underland på åtta olika ställen.
LÄS OCKSÅ: Spelentusiaster i alla åldrar samlas i Kuppis bollhall under höstlovet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter