Förflytta dig till innehållet

Spel för gallerierna – ”man blir förbannad av mindre”

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Relaterade insändare

Skolfrågan. I Kimitoöns kommun kokar tjänstemännen och en del politiker en soppa som kallas ”Skolfrågan”.

Det hela började med en så kallad aftonskola för politikerna där vi blev presenterade en rapport med tre olika framtidsplaner för kommunens skolor.

När jag lyssnade tänkte jag på att: konsultföretag säljer en vara. Beställaren kan begära den vara man vill ha, företaget kan välja det underlag som ger det resultat som önskas och sedan kan konsultfirman välja att presentera undersökningen i ett paket som tillfredsställer den som beställt varan.

Efter aftonskolan var det dags att ”höra folket”. En presentation av konsultfirmans rapport och diskussion ordnades i Västanfjärd, Dalsbruk, Hitis samt Kimito. En enkät fanns på nätet där invånarna fick framföra sina åsikter.

Dessutom inlämnades namnadresser om bevarande av skolorna och saken diskuterades ivrigt digitalt och i media. Det begärdes alternativa lösningar och att tidsschemat i frågan ändras så att man kan utveckla nya lösningar.

När följande aftonskola för politikerna ordnades såg man inte ett spår av att tjänstemännen skulle ha lyssnat till invånarna. Konsulternas rapport presenterade i sin ursprungliga form en gång till.

Man kan bli förbannad av mindre. Är det så att man har sina invånare till skoj? Driver tjänstemännen med oss? Vi får säga vad vi tycker men egentligen lyssnar ingen och alltihop är ett stort iscensatt skådespel.

Jag tycker det är ett hån mot oss som bor här. Man blir förbannad av mindre. Det enda möjliga alternativet är nu att förkasta hela utredningen och dess vinklade förslag: gör om och gör rätt!

Kristina Hakola-Wass
ersättare i fullmäktige och bildningsnämnden för styrelsen i Vänsterförbundet i Kimitoöns kommun

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter