Förflytta dig till innehållet

”Spårvagnstrafik i Åbo handlar om nödvändig stadsutveckling” – nu finns det en prislapp och ett ruttförslag

WSP Finland Oy/Åbo stads material
Visionsbild av en stadsgata med spårvagn
Vision. Så här kunde det se ut med spårvagn på Tavastgatan i Åbo.
Det blir inte de nuvarande politikerna i stadsfullmäktige i Åbo som ska fatta beslutet om Åbo ska ha spårvagnar eller inte. – Vi ingenjörer hinner inte få planerna tillräckligt klara…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “”Spårvagnstrafik i Åbo handlar om nödvändig stadsutveckling” – nu finns det en prislapp och ett ruttförslag

  1. Sussi Björkman skrev

    Nej hoh hoh vilken rappakalja-vision! Saknar totalt verklighetsförankring och är bara en våt dröm av vissa politiker och tjänstemän!
    Är rätt säker på att en majoritet av skattebetalarna INTE vill realisera dessa planer!
    Och samma gäller båda idiotvisionerna med entimmeståget och musikhuset! Lägg ner medan tid är! Ugh!

  2. Kerstin Jansson skrev

    NEJ till spårvagn i Åbo. Buss är mera flexibel. Vi har haft spårvagn i Åbo, och slutat med det på goda grunder. Låt spårvagnen på Salutorget stå kvar som hållplats för terrorister och museum. Vågar inte tänka på att gå ut som fotgängare bland cyklar, elsparkcyklar, bilar, bussar och spårvagnar m.fl. Föreslår att någon politiker(om det finns någon som kan svenska) kollar tidningar i Åbos vänort Göteborg hur ofta det är problem med spårvagnarna där. Ge spårvagnsivrarna i Åbo fribiljett på ( not so) funikularen och fixa järnvägsstationen först.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter