Förflytta dig till innehållet

Oavsett hur mycket vi människor bryter våra löften så gör inte vår himmelske Far det.

Det här veckoslutet är det dags igen för ungdomsfestivalen ”Maata näkyvissä” (Land i sikte) i Åbos Gatoradearena och mässcentrum.
Festivalen är Nordens största kristna ungdomsfestival och drar årligen till sig omkring 20 000 fina ungdomar som har roligt tillsammans utan att ställa till problem och utan alkohol. Artisterna kommer från olika delar av världen.
Som ungdomspastor finns det få saker som gläder en så mycket som att se unga människor hitta glädje, liv, frid, gemenskap och en plats i kyrkan. En av de finaste stunderna på veckoslutet är fredagskvällen då tusentals ungdomar samlas till mässa. Den unga generationen hungrar efter det som är kyrkans skatt. Kyrkan har verkligen en framtid!
Det kristna budskapet attraherar unga människor. Det sätt vi för fram budskapet på är inte alltid så attraktivt. Vi behöver inte en sekund skämmas över att Jesus befriar från syndens, dödens och ondskans välde. Vi behöver inte uppdatera budskapet. Ett möte med Jesus förändrar våra liv Människans behov av nåd, kärlek och förlåtelse är det samma från generation till generation. Däremot behöver vi öppna våra armar och hjärtan för att ta emot nästa generation och stödja i en trygg och god riktning i livet.
Temat för årets festival är ”Du kan lita på mig”. Under livet lär vi oss vilka vi kan lita på. Förtroende är en grundpelare i relationer och i trygghetskänslan. Desto mer besvikelser vi möter desto svårare är det att lita på andra.
Ett kännetecken för Gud är trofasthet. Oavsett hur mycket vi människor bryter våra löften så gör inte vår himmelske Far det. Min bön är att ungdomarna som kommer till veckoslutets ungdomsfestival skall få en förståelse för hur värdefullt det är att vara trofast och att kunna lita på andra genom livet. Jag ber också ungdomarna ska få uppleva hur Guds trofasthet och nåd är större än all ondska och allt mörker i den här världen. Då vi misslyckas eller då vi blivit svikna kan vi ändå gå till Honom som är trofast. Honom som vi kan lita på. Då har vi land i sikte.
Jonathan Westergård
Församlingspastor i Mikaels församling, Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter