Förflytta dig till innehållet

Sovjetiska soldaters gravplats i Salo klottrades – polisen efterlyser tips

Arkiv/Annina Suominen
gravljus vid en grav
Genrebild. Gravstenarna på bilden har inget med skadegörelsen att göra.

Ett gravmonument för sovjetiska soldater klottrades ned i Salo i början av november. Nu efterlyser polisen tips och eventuella vittnesmål från allmänheten.

Det obeliskformade minnesmärket och dess plaketter klottrades med målarfärg och minnesmärket hade målats med en text med anknytning till Ukraina.

Skadegörelsen antas ha skett kring måndagen den 6 november och en brottsanmälan i saken har registrerats den 14 november.

Gravplatsen ligger i närheten av en motocrossbana i Kavilannummi och där ligger 17 sovjetiska krigsfångar begravda. Regionförvaltningsverket i Östra Finland har avtalat med olika instanser om skötseln av ryska gravplatser och minnesmärken.

Fallet undersöks för tillfället som skadegörelse samt brott mot griftefriden.

Information om misstänksamma personer och deras signalement samt eventuella fordon kan skickas till e-postadressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter