Förflytta dig till innehållet

Sossenpojkarna spelade sig ända till final i Åboskolornas fotbollsturnering

Sossens silverlag.


S:t Olofsskolans pojkar spelade sig ända till silverplats i Åboskolornas fotbollsturnering, som avgjordes under onsdagen. I finalen var motståndarna från Nummenpakan koulu för starka.
Vägen till slutspel var tuff. Efter en snöplig förlust mot Norssi med ett mål i slutminuterna lyckades pojkarna ändå ta sig i kragen och besegra både Syvälahti som Vasaramäki.
I semifinalen mot Puropelto blev det stora siffror efter en trevande inledning. Slutresultatet 4–0 betydde att laget var klart för final.
I finalmatchen gav sig de fyra tuffa matcherna till känna och det var ett lag med sega ben som slogs om mästerskapet. S:t Olofsskolan hängde med i första halvlek, men i andra tog Nummenpakka vara på sina chanser och satte de avgörande målen.
I S:t Olofsskolans lag spelade Jonathan Svenlin, Linus Nygård, Alfons Seppänen, Julius Långbacka, Lucas Vaaranmaa, Walter Sandås, Nemo Hedman, Gustaf Alander, Nic Norrman, Linus Lindberg, Kristian Määttälä och Konrad Grönlund.
För bara en vecka sedan spelade Katedralskolans pojkar hem guldet i samma turnering på gymnasienivå.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *