Förflytta dig till innehållet

Sossenpojkar på spelhumör i handbollsmästerskap – tog första högstadiemedaljen till Åbo på många år

Jörgen Lindblom
ett handbollslag
I laget spelade fr.v: Castor Maskula, Linus Heikkonen, Casimir Granvik, William Perho, Erik Sjöholm, Thor Friis, Oliver Malkamäki, Lenni Laverman, Lenni Karrento, Albert Sjöholm, Robin Berghäll. Framför: Tiger Harewood och en utomstående som ville vara med på bild.

Skolidrottsförbundets handbollsmästerskap avgjordes på måndagen med finalturneringen i Karis. I semifinalen mötte S:t Olofsskolan Winellska från Kyrkslätt. Åbopojkarna var på ypperligt spelhumör och lyckades vinna matchen med klara siffror.

I finalen mötte man Hagelstamska skolan från Grankulla. Grankulla lyckades genast i inledningen av matchen dra ifrån till ställningen 1-6, men därefter kom Sossenpojkarna tillbaka i matchen och satte hård press på motståndarna. Slutresultatet blev 13-15 i Hagelstamskas favör, men silvermedaljen var första på många år för S:t Olofsskolan.

– Det var härligt att få spela handboll tillsammans med det här gänget och roligt att skolidrotten är igång igen efter några års paus på grund av coronan, säger en av spelarna, Robin Berghäll i ett pressmeddelande från skolan.

Turneringens bästa målgörare var Albert Sjöholm med sina tolv fullträffar.

– Hela laget gjorde en ypperlig insats och det är en sann glädje att få se dessa fina ungdomar representera vår skola säger gymnastikläraren Jörgen Lindblom.

Rubriken korrigerad 2.5 klockan 20.00. Det var inte den första medaljen på många år. Cygnaeus och Sirkkalas gemensamma flicklag spelade till sig en bronsmedalj i de finska skolmästerskapen för 1-6 skolor några veckor sedan.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter