Förflytta dig till innehållet

Sommarstängningen av Lojo bb precis så illavarslande som befarat – hotas nu läggas ned

Arkiv/Heli Kurimo/HUS
Sjkhusfasad mot halvklar himmel.
Verksamheten vid Lojo sjukhus kan skäras ner ordentligt om tjänstemännen vid HUS får som de vill.
Sparplanerna inom HUS presenterades för sammanslutningens styrelse på måndagen. Förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus ligger, precis som många befarade i samband med beskedet om att den stängs över sommaren, väldigt risigt…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Sommarstängningen av Lojo bb precis så illavarslande som befarat – hotas nu läggas ned

 1. Kurt Lindholm skrev

  Vad är det för kvalificerat nonsens. Bästa kundupplevelse? Man får ju ångest av att bara besöka dessa mastodont sjukhus. Kommer man med bil får man lägga en timme till på restiden då det ska sökas efter parkeringsplats och därefter ska hitta till rätt avdelning.
  Det som aldrig tas med i beräkningen är de extra kostnader som uppstår. Resan blir dyrare och restiden längre. Det här gäller både för de som arbetar på sjukhus och klienterna.
  Contact Center eller telefonstyrning för föderskor låter som ett skämt men är troligtvis inget annat än ett samtal till/från mödrarådgivningen. Tidigare hade du samma ”förtroliga” skötare att diskutera med, nu får du diskutera med en främling om dina bekymmer.
  Ukraina kriget borde ju också visa hur viktigt det är att decentralisera samhällsviktiga institutioner såsom sjukhus.
  Men när nu alla processer och procedurer ska vara lika för alla, förslår jag att de som bor nära ett sjukhus kuskas omkring i ett par timmar innan de kan besöka det, så de får samma kundupplevelse som kusinen från landet.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter