Förflytta dig till innehållet

Sökes: Unga som vill vara med och göra en tv-serie i Svenskfinland

Affisch som föreställer en gammaldags tv-apparat.

Affisch som föreställer en gammaldags tv-apparat.
Finlands svenska ungdomsförbund söker nu ungdomar i åldern 16-20 år att delta i skrivprocessen och planeringen av en ny tv-serie
Det är meningen att arbetet med manus ska börja i sommar.
De deltagande ungdomarna kommer att under sommaren samlas i mindre grupper runtom i Nyland, Åboland och Österbotten för att tillsammans med manusförfattaren Malin Nyqvist skapa ramarna för den helt nya finlandssvenska serien.
Utifrån gruppernas tankar och idéer skriver sedan manusförfattaren det slutliga manuset till serien som kommer att filmas in under år 2020.
— Vi vill veta vad just du skulle vilja se i en ny tv-serie! Alla idéer är välkomna och man behöver inte ha gjort något liknande tidigare, säger Nyqvist som studerat regi på Aalto-universitet och vars senaste kortfilm ”Ödeö” hade internationell premiär på festival Camerimage.
Grupperna träffas 2-3 gånger under sommaren.
Mellan träffarna upprätthålls diskussionen via chattar.
Man kan ansöka om att få vara med genom att filma en kort ansökningsvideo där man kort berättar om sig själv och vad man vill se i en ny tv-serie för ungdomar.
Videon skickas sedan som direkt meddelande till @fsu_fi på Instagram.
Det går också att skicka videon per e-post till teater@fsu.fi.
Alla ansökningar skall vara inne senast den 24 maj.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter