Förflytta dig till innehållet

Söker du sommarjobb? Satsa i så fall på dessa branscher

Lekpark.
Många ungdomar vill sommarjobba på daghem, uppger arbetsförmedlingstjänsten Duunitori.

Utbudet på sommarjobb är i år ungefär lika stort som i fjol, uppger arbetsförmedlingstjänsten Duunitori, som har granskat statistiken för januari och februari.

Enligt Duunitori finns det för närvarande cirka 5 400 platsannonser som erbjuder sommarjobb på deras sajt. I praktiken är antalet jobb fler än så eftersom en arbetsgivare kan lediganslå tiotals eller hundratals sommarjobb med en enda annons.

Största delen av de lediga sommarjobben finns i den offentliga sektorn och vid olika ideella organisationer.

I synnerhet hälsovårdsbranschen, handeln och restaurang- och resebranschen erbjuder det största antalet lediga jobb just nu. Chansen att hitta ett sommarjobb som närvårdare, affärsbiträde, städare och praktikant är sällsynt god.

Enligt en enkät, som Duunitori har gjort, vill nästan en tredjedel av de unga jobba med kundbetjäning eller inom handeln. Drömmen om att få sommarjobba på kafé, daghem eller i en glasskiosk nämndes ofta i enkäten.

Rekryteringen av personal till sommarsäsongen är som livligast i början av året och mattas sedan av i april.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter