Förflytta dig till innehållet

Social- och hälsovårdsministeriet skickar textmeddelande om coronarestriktioner

Emma Strömberg/SPT
Social- och hälosvårdsministeriet skickar ut ett textmeddelande om det försämrade coronaläget på fyra språk.
Social- och hälsovårdsministeriet började under onsdagen skicka ut textmeddelanden om de rådande coronarestriktionerna till finländare. I meddelandet ges en uppmaning om att följa rekommendationerna och begränsningarna för att stoppa spridningen…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Social- och hälsovårdsministeriet skickar textmeddelande om coronarestriktioner

 1. Göran Ek skrev

  I dagens läge så är åldersgruppen 65-70 år inte direkt åldringar och de flesta har haft ett arbete de senaste 20+ åren där man måste använda dator och även alla andra digitala tjänster för att klara av vardagen som t.ex betala räkningar. Däremot så är det 80-90 åringarna som är utanför det digitala samhället, men även där så har många tagit ibruk dagens teknik, om inte annat för att hålla kontakten med anhöriga.
  Men är man envis och teknikvägrar så får man skylla sig själv. Man kan vara bakåtsträvare men använda den teknik som man anser ha nytta av eller för att slippa betala för tjänster.

  Att man har någon form av handikapp och är orsak till varför man inte kan använda en vanlig dator så är förståerligt. Utrustning och tillbehör gjorda för olika former av handikapp hittar man inte i vanliga konsumentbutiker och de är inte heller intresserade att ta in produkter i den kategorin, inte ens extra stora tangentbord.

  Och har man missat all information om corona det senaste året så har man antagligen bott i skogen utan kontakt med andra eller luggit i koma.

 2. Jörgen Lindroos skrev

  Skulle vara intressant att veta hur många 65-70 åringar som INTE har datorer, smarttelefoner o datakunskaper för att kunna ta del av informationen om Corona?

 3. Britt-Marie Klåvus-Hyvärinen skrev

  Då THL informerar med sms, med hänvsning till vebben med netadress, så hur ska alla som inte har datorer, smarttelefoner o datakunnskaper kunna ta del av informationen?? Jag tänker speciellt på alla äldre!! Kanske skulle vara bra, att sända brev till alla över 65-70-åringar! (Det finns förstås äldre som är intresserade o klarar av datorer, men det är långt ifrån alla!!)

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter