Förflytta dig till innehållet

Snyyyggt jobbat Ulla!

Åbo Underrättelsers logo

Ulla Achrén kunde i tisdagens ÅU berätta att staden ska anställa två personer för sköta svenskspråkig kommunikation och hoppades att undertecknad ”vakthund” skulle glädja sig åt saken – och det kan hon ge sig på.

Det kommer att ge stadens stödtjänster för marknadsföring och kommunikation större muskler för att sköta den svenskspråkig kommunikationen.

Det som speciellt gläder är att den ena skulle vara en kommunikationsplanerare som arbetar på svenska med kommunikation för svenskspråkiga tjänster och andra funktioner.

Just vad jag efterlyst – att man faktiskt också måste planera hur vi svenskspråkiga tjänster ska ordnas, inklusive hur den språkliga kommunikationen ska ordnas på lika grunder.

Nu bör stadens ledning följa upp beslutet och visa att de vill göra Åbo till en genuint tvåspråkig stad.
Ett steg i rätt riktning, men än finns det en del att göra. Staden kunde ta modell av Helsingfors stad hur de språkliga tjänsterna och servicen ska skötas. Där beslöt stadsstyrelsen ”att varje sektor, förvaltning och affärsverk ska göra upp en språkplan för hur de språkliga tjänsterna ska ordnas”. Detta har nu resulterat i att deras välfärdssektor har gjort upp sin plan för hur deras svenskspråkiga tjänster ska ordnas så att de svarar mot invånarnas behov.

Åbo stads beslut att anställa två personer att sköta svenskspråkig kommunikation, varav den ena som kommunikationsplanerare, är ett bra steg i rätt riktning. Nu bör stadens ledning följa upp beslutet och visa att de vill göra Åbo till en genuint tvåspråkig stad.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter