Förflytta dig till innehållet

Snart slut på kassatjänster i Andelsbanken Raseborgs Kimitokontor

Kimitokontoret. Öppethållningen ändrar inte men nog kontanthanteringen, som upphör.


Från och med den 1 maj är det slut på att lyfta pengar över disk i Andelsbanken Raseborgs Kimitokontor. Inte heller kan till exempel föreningar sätta in pengar. Det blir slut på kontanthanteringen, eftersom den tar tid och bara något tiotal personer använder den.
– Vi har kontaktat de personerna och kommer att hjälpa dem att komma i gång med bankkort så de kan lyfta kontanter i K-affärerna, R-kiosken och Otto-automaterna, säger vd Lars Björklöf.
I Kimitos bankomat kan man också sätta in pengar (dock ej mynt).
Räkningar kan lämnas in till betaltjänst, och företagare kan fortsätta med att lämna in sina kassor i nattfacken, det är en tjänst som inte banken själv sköter.
– Den tid som frigörs då vår kontanthantering försvinner behövs så personaler kan föra längre diskussioner med kunderna, säger Björklöf.
Öppettiderna ändras inte, och dörrarna blir inte låsta utan är öppna de tre dagar per vecka som bankens enda Kimitoökontor – det i Kimito – har öppet.
Fastighetsförmedlings- och disponentverksamheten fortsätter som hittills.
Yle Vega var först med nyheten.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter