Förflytta dig till innehållet

Snart ska Pargas nya logotyp spikas i styrelsen – se alternativen och tyck till

Bildkollage/Pargas stad/Mikael Heinrichs
ett bildkollage med olika logotypsförslag och ett frågetecken
Du kan rösta på din favorit längst ner på sidan!

Långköraren kring Pargas stads nya varumärke eller logotyp som fått aningen orimliga proportioner torde få sitt slut på måndag.

Då ska beslutet om det nya varumärket fattas i stadsstyrelsen, där man senast efter omröstning bestämde sig för att ta in ytterligare alternativ till de fyra förslag som samarbetspartnern Pentagon Design tidigare tagit fram.

Under denna vecka, ända fram till fredag, kommer fullmäktigeledamöterna i stan att få svara på en andra rådgivande webbenkät, där samtliga sex förslag finns med.

Webbenkätens innehåll finns med som bilaga till föredragningslistan på stadens webbplats och ur den framgår också de sex olika alternativen som nu är aktuella.

Styrelsen kommer på sitt möte på måndag att ta del av resultaten från webbenkäten om varumärket och efter det fatta sitt beslut som sedan delges stadsfullmäktige.

Redan tidigare har styrelsen gjort det klart att man i övrigt är nöjda med den grafiska och visuella profil som designbyrån tagit fram och att de kommer att fungera väl som grund för både extern och intern kommunikation och marknadsföring.

Eftersom förslagen offentliggjorts på stadens webbplats, har ÅU tagit sig friheten att lansera en egen, högst inofficiell webbenkät riktad till den breda allmänheten.

Enkäten hålls öppen fram till klockan 14.30 på måndag, det vill säga en halvtimme innan stadsstyrelsens sammanträde inleds.

Tidsfristen för att svara på enkäten har gått ut. Tack för visat intresse!


Resultaten i ÅU:s omröstning publiceras efter att formuläret stängts.

Dela artikeln

25 kommentarer: “Snart ska Pargas nya logotyp spikas i styrelsen – se alternativen och tyck till

 1. Henrik Karlstedt skrev

  Varför en ny logo för staden? Ser ett dylikt behov förknippat med en större förändring, som t.ex. ett helt nytt namn på den ”produkt” logon sedan skulle få representera! Staden har genomgått förändringar, och säkert även framöver, men det motiverar nog inte behovet av en ny logo, i detta skede. Det nuvarande seglet är ytterst beskrivande för vår skärgårdsstad, och tar dig fram i såväl med- som motvind. Det alternativet borde ha varit med bland de alternativ som våra förtroendevalda nu har ombetts ta ställning till! Men beslutet att använda såväl tid som pengar på en ny logo har tydligen redan tagits? Prislappen på allt som detta beslut skulle föra med sig?

 2. Åke Johansson skrev

  Det blir bara större misstro mot de styrande i staden med detta enfald att hålla på med detta logobyte!

 3. Pehr-Olof Rönnholm skrev

  Slösa inte pengar på en ny logotyp då den nuvarande är den bästa.

 4. Christel Söderholm skrev

  Jag tycker Pargas gärna ska byta till en ny logo, och tycker nr. 4 med seglet som kör i full fart framåt och dessutom gör att man skönjer ett P för Pargas/Parainen är bäst!

 5. Sonja Österholm skrev

  Vårt anpassande av budgeten kan med fördel börja med denna onödiga logorumba.

 6. Magnus Nordström skrev

  Jag är inte emot förnyelse av det här slaget, men jag sällar mig ändå till dem som vill behålla gamla logon. Det finns förstås bättre och sämre av dessa förslag, men jag vill inte rösta på något alternativ som jag ser som klart sämre än det nuvarande. Inget av de nya förslagen är lika visuellt tilltalande som den gamla logon som fortfarande känns fräsch, modern och luftig.

 7. Marian Vuorinen skrev

  Behåll den logo vi har-som är bäst-vi är ju en Skärgårdsstad

 8. Peggy Dahlström skrev

  Tycker att den nuvarande logon skall vara kvar. Varför behöver vi en ny? Pengarna behövs till viktigare saker. Stadens invånare borde få säga sin åsikt.

 9. Viveca Auer skrev

  Tycker också det nuvarande är absolut bäst. Slösa inte pengar på ett förändringsprojekt som alldeles tydligt inte behövs. Använd pengarna där det verkligen behövs!

 10. Kerstin Jansson skrev

  Tycker att nuvarande logga är bra och borde behållas. Det är inte bara framtagandet av en ny logga som kostar, den ska också göras känd och tänk på allt material där nuvarande logga används som blir oanvändbart. Exempel: broschyrer, kartor, kuvert, skyltar osv.
  Pengarna kan användas på bättre sätt t.ex. vägunderhåll.

 11. Jan-Erik Karlsson skrev

  tycker som Gunnel Jansson Logon skall beskriva ,Logo Nr 4 beskriver ett sjunkande skepp??
  Nuvarande Logo har ett fullt segel ,full fart framåt,det borde bibehållas.

 12. Mathias Bergman skrev

  Helt onödigt och idiotiskt att byta logo.
  Behåll den vi nu har och låt oss koncentrera oss på viktigare saker, som t.ex. att skapa en levande farled genom Sundet.

 13. Kjell Lindstedt skrev

  Tycker man borde hålla kvar seglet, den logon vi nu har, om det då måste förnyas av tekniska skäl kunde man ju bara uppdatera den.

 14. Lotta Myréen skrev

  Varför är inte Daniel Strömborgs förslag med? Det är det bästa jag sett!! Skapat av AI, kostar inget. Men kanske just det är felet??

 15. Jari von Zweygbergk skrev

  Rätta alternativet fattas, nuvarande segel. Staden tycks inte lyssna på vad boenden tycker. Det finns inte behov att byta logo!

 16. Carita Henriksson skrev

  Om man måste välja av dessa 6 alternativ,kommer Nr 4 närmast nuvarande logo.Helst skulle jag se att vi behåller vår nuvarande logo.
  Vår nuvarande logo kunde ha funnits med som ett alternativ.

 17. Gunnel Jansson skrev

  På en logo skall en produkt igenkännas. Varför då byta logo? Har produkten ändrat? Seglet var bra. Håll kvar det.

 18. Hedvig Nyberg skrev

  Seglet är bra men nu behöver säkert stade få göra avmed överlops pengar så då är nr4 det jag tycker mäst påminner om det gamla.

 19. Widar Nyberg skrev

  Seglen är nog de som skall vara kvar inga
  nya alternativ tack,jag förstår inte hur man
  kan gå vidare utan att invånarna får seja
  sin åsikt det är många som frågar sej hur
  mycket kostar det hela jag tror nog att
  det finns viktigare saker att satsa på

 20. Riitta Wuorio-Bäck skrev

  Har alltid gillat seglet i Pargas rondellen och nr 4 påminner mej om seglet 👍🏼🤩

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter