Förflytta dig till innehållet

Snart lyser solen i Dalsbruk

Jaakko Nuotio – som man oftare ser till häst i full rustning.

Årets säsongförlängnings-evenemang September Open i Dalsbruk startade under ovanliga premisser – i regn. Höstsolen brukar lysa över den här tillställningen men inte denna gång.

– Nu ar det ändå slutat regna och snart blir det solsken, säger Jaakko Nuotio från Rohan Tallit som klockan 17 uppträder med tornerspel.

Innan dess finns massor av program, me4deltida marknad, skördemarknad och så visar lokala företag och föreningar upp sig i hamnen.

– Vi har varit med varje år, det ger en bra synlighet och har alltid gett oss beställningar, säger Roland Malmberg och Kurt Dahlqvist.

De har en byggfirma och tillverkar bland annat små bodar. Nu kan de förses med solceller på taket så lampor lyser och telefoner laddas.

Granne med dem står föreningen Falkö med Mirja-Liisa Jauho och Johanna Salokannel. De hoppas ännu på ett domstolsutslag som skulle betyda att reningsverkets utsläppsrör flyttas från den rätt instängda Falköfjärden.

Här finns också Tanja Liljeqvist, hotellchef från Kasnäs där man har hösten bra bokad. Det som folk främst vill ha är lugn och ro, med möjlighet att röra sig i naturen, simma och äta gott, och allt det ar vi ju, säger hon.

ÅU återkommer under dagen med flera rapporter. September Open, som ordnas av Kimitoöns kommun i samarbete med företagarna på orten, pågår också i morgon.

Tarja, Olle och Juha Saarenpää från Pemar har stuga i Sandö, Kimito och trivs med ”sommarkommunen” och alla evenemang.

Mirja-Liisa Jauho t.v. och Johanna Salokannel säljer redskap för att mäta siktdjup. I år har det varit rätt dåligt med siktdjupet i Falköfjärden.

Roland Malmberg t.v. och Kurt Dahlqvist tillverkar bodar enligt önskemål.

Tanja Liljeqvist gör reklam för Kasnäs.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter