Förflytta dig till innehållet

Snart kör Premier League igång – tävla om fotbollspriser i ÅU:s fantasyliga

Skärmdump
en skärmdump från en webbplats

Den 5 augusti kör världens största, vackraste och mest prestigefyllda fotbollsliga, engelska Premier League, igen i gång då Crystal Palace tar emot Arsenal. Samtidigt återupplivas den minst lika prestigefyllda ÅU-ligan, där de främsta lagen premieras vid säsongens slut i maj.

Deltagare som tidigare varit med i ÅU-ligan borde automatiskt vara med också i år, men det kan löna sig att kolla upp saken på sitt konto för säkerhets skull.

Den kommande säsongen utlovas som bekant sportrelaterade priser, bland annat i form av fotbollsbiljetter. Att delta är helt gratis, en snabbguide för hur man går med hittas i faktarutan här invid.

Ligan ordnades första gången säsongen 2015–16 och har sedan dess varit ett årligen återkommande fenomen (och en outgrundlig källa för interna meningsskiljaktigheter, skryt och stoltserande).

Så går du med i ÅU-ligan

  1. Du går in på fantasy.premierleague.com i din webbläsare.
  2. Om du inte är registrerad sedan tidigare gör du det genom att klicka på ”sign up now” under inloggningen.
  3. Fyll i dina uppgifter och ditt favoritlag i Premier League.
  4. Då du har gjort det skickas ett mejl till den e-postadress du angett. Genom att klicka på länken i det aktiverar du ditt Fantasy Premier League-konto. Det kan ta en stund innan mejlet kommer.
  5. Då du har bekräftat kan du logga in med din mejladress och lösenordet du angett.
  6. Efter det ska du ge ditt lag ett namn och välja spelare till laget genom att dra in dem.
  7. Då du är nöjd med laget klickar du på ”Confirm your team”. Du kan ändra hur mycket du vill fram till den första omgången.
  8. För att gå med i en liga trycker du på ”Create & Join Leagues” till höger om ditt lag. Sen klickar du på ”Join a League & Cup” och ”Join Invitational League & Cup”. Där matar du in koden 3wszpn.
  9. Nu är du med i ÅU-ligan!
  10. För detaljerade regler och hjälp med hur du spelar kan du klicka på fliken ”help”. Informationen där är på engelska.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter