Förflytta dig till innehållet

Snart kan man ansöka om pengar för ungdomsprojekt i Åbo

Snart kan man återigen ansöka om pengar för ungdomsprojekt av Åbo ungdomsfullmäktige. Ansökningstiden för projektfinansiering pågår 20.1–9.2.
Ungdomsfullmäktige stöder årligen genomförandet av operativa projekt som ungdomar själva planerat med sammanlagt 10 000 euro. Maxbeloppet som beviljas för ett projekt är 2 000 euro.
Projektpengar kan sökas av en grupp som består av minst tre ungdomar i åldern 13–19 år som bor eller studerar i Åbo. Önskemålet är att de unga lägger fram idéer om evenemang och verksamhet som så många som möjligt kan delta i. Det kan handla om exempelvis temadagar, konserter, utflykter, föreläsningar eller kurser som inte annars skulle ordnas.
Ungdomsfullmäktiges presidium väljer bort på förhand de projekt som inte uppfyller reglerna för projektansökan. Ungdomarna presenterar sina projektidéer vid ungdomsfullmäktiges möte i Åbo stadshus den 4 mars. Ungdomsfullmäktige röstar fram de idéer som beviljas finansiering. Projekten genomförs under 2020.
Ansökningsblanketten finns här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter