Förflytta dig till innehållet

Snabba ryck för Isaac Visser – nu är det klart vilket gym han tar över

Privat
en man står med en kettlebell framför en skylt
Isaac Visser ser fram emot att "återvända till rötterna" då han tar över ett gym i Pemar.

I slutet av förra veckan berättade krogprofilen Isaac Visser i samband med en artikel om att han säljer restaurangbåten The Boat om att han förhandlar om att ta över ett gym i Åbotrakten. Nu är det klart att han tar över gymmet KuntoPeimari i Pemar.

LÄS OCKSÅ

– Det handlar helt enkelt om att återvända till mina rötter och min första passion. Jag arbetade i åtta års tid som träningsinstruktör vid den nyzeeländska marinen och studerade senare till PT i Auckland. Efter det jobbade jag i två år som utbildare för polisen i Nya Zeeland, där jag bland annat tränade polisens dykare.

– Som utlänning i Finland är restaurangbranschen antagligen den enklaste att komma in i, men jag var hela tiden sugen på att på nåt vis vara involverad i gymbranschen. Jag hörde mig för på olika håll, men kom fram till att ett eget gym ändå är den rätta vägen för mig – och så blev det.

Kändes direkt som rätt val

Då han första gången träffade företagarna Vesa Virtanen och Tarmo Kyläkoski på gymet i Pemar var han övertygad om att han landat rätt.

– Jag märkte direkt att gymmet varit en hjärtesak också för dem och personalen är väldigt kunnig och motiverad. En del grejer kommer att uppdateras, bland annat skulle jag gärna se att gymsalarna skulle ha ett fönster mellan sig och det blir säkert en del smågrejer som fixas upp. Men några stora förändringar blir det knappast.

Kommer du själv att leda pass också eller håller du dig i bakgrunden?

– Jag brukar inte vara den som håller mig i kulisserna, utan ger jag mig in på nåt så kör jag fullt ut. Det vet de som känner mig mer än väl. Det känns pirrigt, men jag ska definitivt leda pass på gymet. Jag kan det här och har det i blodet, men det återstår att se om den här gamla kroppen klarar av det, skrattar han.

Att det blir pass också på engelska är alltså klart – något Visser själv tror att kan stöta bort vissa med samtidigt öppna upp för nya kunder.

Trots den nya satsningen har Visser inga som helst planer på att lämna restaurangbranschen. Verksamheten i Airisto Strand och hotellrestaurangen i Nagu fortsätter som vanligt.

– Man vet aldrig vad som händer på restaurangfronten, men jag är inte den som säger nej i första taget, skrattar han.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter