Förflytta dig till innehållet

Sluta aldrig drömma!

Glad kvinna som lyfter armen.

Min mamma Sonia och min pappa Evald var mycket speciella föräldrar.

Mamma med sina rutiner, sin stöttande attityd och stabila karaktär. Min pappa var en visionär som vågade satsa på sin framtid. För honom fanns det inget som hette omöjligt.

När jag var barn blev jag uppfostrad med idén att om man verkligen ville åstadkomma något, så kunde man lyckas med vad som helst. Det gav mig mod att våga drömma stort och fritt, och förmågan att se lösningar när hinder dök upp på vägen.

När jag drömmer fritt om min framtid, fokuserar jag på de stora målen, utan att för tidigt se på allt som står i vägen för att nå mina mål.

Denna färdighet har följt med mig hela livet och har visserligen gjort så att jag kastat mig in i saker utan att tänka mig för, vilket har lett till en del kniviga situationer. Men på något sätt har jag alltid kommit ut helskinnad på andra sidan, en erfarenhet rikare.

I och med att pandemin blev ett faktum i mars i år gick mångas drömmar och mål i kras. Personligen fick jag se hur mitt klädföretag som jag och mina döttrar  jobbat hårt för att bygga upp, plötsligt stod framför en oviss framtid.

Min dotter som skulle gifta sig i Spanien, fick ställa in sitt bröllop. Året som man föreställt sig det gjorde en helomvändning, och ingen vet riktigt ännu mot vilket håll.

När oron kom krypande fram på kvällarna, så tänkte jag på min pappa Evald, och vad han skulle ha sagt. Jag kunde höra hans lugnande, trygga stämma försäkra mig om att om vi bara sitter lugnt i båten, fokuserar på lösningarna och håller oss positiva under tiden, så kommer vi komma ut en erfarenhet rikare även ur detta…

Jag tror han också skulle sagt att jag ska hålla huvudet kallt och händerna rena! Med pappas ord somnade jag till sist, och kände mig redo att se lösningarna igen när jag vaknade morgonen därpå.

Vi har alla har blivit tvungna att rita om vår karta, sätta nya mål och omvärdera vad som är viktigt. Därför vill jag uppmana alla som läser detta att inte sluta drömma! Det kan kännas jobbigt när framtiden är oviss, men drömmar är ett starkt livselixir! Att ha något att sträva mot, en målbild, något som ger dig energi och kraft när de tuffa tiderna stundar, det kan vara en livlina!

Säga vad man vill om denna pandemi, men oavsett hur jobbig denna erfarenhet är så hoppas och tror jag att det är en hälsosam erfarenhet, som tränar oss i att vara flexibla i vårt synsätt och hitta lösningar istället för att leta problem. Den lär oss att när saker och ting inte blev som man tänkt sig, så finns det 1000 andra sätt det kan bli på, och en del av dem är kanske till och med BÄTTRE än vad vi kunde drömma om!

Och en sista sak om att drömma: Drömmar är inte statiska, utan föder nya drömmar.

I fantasin är du fri och kan komma närmare din innersta kärna. Våga drömma ofta, upprepa drömmen flera gånger, visualisera dig själv när du uppnår drömmen.

Uttala den för dina närmaste. Inspireras av andra, det kan vara en enorm källa till kraft!

Våga agera och följ dina drömmar – det värsta som kan hända är att du misslyckas, men då är du åtminstone en erfarenhet rikare. Och sist men inte minst – lyssna inåt på vad hjärtat säger.

Vad vill DU?

Marie Backman-Thors 

Entreprenör med vision att öka kroppsglädjen bland alla kvinnor

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter