Förflytta dig till innehållet

Slut på vindkraftsplanerna på Kimitoön — fem av åtta röstade för att avbryta planeringen

Arkiv
Vindkraftverk i skog.
Planeringen av en vindkraftspark i Nordanå-Lövböle har pågått i nio år. Tekniska nämnden avgör om den nu avbryts. ÅU-foto Kimitoön avbryter planläggning och beredning av Nordanå-Lövböle…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Slut på vindkraftsplanerna på Kimitoön — fem av åtta röstade för att avbryta planeringen

 1. Jörgen Lindroos skrev

  Jag hoppas verkligen att ”möllecirkusen” är äntligen stängd efter detta beslut.

 2. Jari Hollsten skrev

  De enda två som stödde Fabritius förslag var just de två som inte var folkvalda eller ens uppställda i valet.

 3. johan sundqvist skrev

  När man läser yles svenska sida säger tekniska nämndens ordförande följande: I en nämnd sitter ändå även icke folkvalda personer och bestämmer. Vad skulle det nu vara för skillnad, svåra beslut har gjorts förut, ingen har ifrågasatt besluten. För att göra det här klart, av de medlemmar som sitter i tekniska nämnden som ställde upp i kommunalvalet 2017 är följande, Helena Fabritius SFP, Janne Salonen FS, Kim Wendelin SFP, Patrik Sjöblom SFP, Henna Eggert FS, Kauko Pietikäinen VF och Johan Sundqvist SDP. En medlem av SFP och en medlem av Centern ställde inte upp i kommunalvalet 2017.
  Skulle var intressant att veta, vart vill ordförande för tekniska nämnden komma till, i framtiden ifrågasätta alla nämnders beslut om det inte finns folkvalda. Det är en skrämmande tanke.
  Johan Sundqvist
  Medlem av tekniska nämnden
  SDP
  Kimitoöns kommun

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter