Förflytta dig till innehållet

SLC donerar 150 000 euro till Novia – ska stärka skogs- och husdjursutbildningarna

Novia på Henriksgatan i Åbo.


Yrkeshögskolan Novia får en donation av SLC (Svenska lantbruksproducenternas centralförbund) som riktar sig till naturbruksutbildningen.
Storleken på donation uppgår till 150 00 euro, och finska staten kommer att ge en motfinansiering. Staten har reserverat 24 miljoner euro till motfinansiering till de privata donationer som yrkeshögskolorna får under 2018.
SLC hoppas att medlen bidrar till utveckling och stärkt kompetens inom husdjursutbildningen och skogsutbildningen.
– Novia är en betydande utbildningsinstans i Svenskfinland och företräder utbildningar som utgör basen i lantbruksnäringarna, och därför går SLC in med denna donation, säger SLC:s styrelseordförande Mats Nylund.
Tidigare i år kom SLC och Novia överens om att fördjupa sitt samarbete.
– Vi gör tillsammans med Novia upp en plan för jordbruksutbildningen, med tanke på framtidens behov. En stärkning av husdjursutbildningen är en del av det, säger Nylund.
Enligt SLC finns det också en växande efterfrågan på skogsexperter i Finland.
– Vi är mycket glada över SLC:s donation som gör det praktiskt möjligt för oss att utveckla utbildningarna. Tillsammans kan vi göra konkreta framsteg, kommenterar Novias rektor Örjan Andersson.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter