Förflytta dig till innehållet

Slamtransportpriserna i skärgården känns som ett dåligt aprilskämt

Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd möts i dag. På föredragningslistan hittas följande ärende: ”Transportavgifter för slam från slamavskiljare och slutna slambrunnar i Nagu, Korpo, och Houtskär huvudöarna i Pargas”. Tanken är att de…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

4 kommentarer: “Slamtransportpriserna i skärgården känns som ett dåligt aprilskämt

 1. Tom Rajakangas skrev

  Det har bildats en monopol på en tjänst som vi alla behöver och enligt lagen måste ha. Mycket fiffigt! Men hen som betalar har ingen makt, ingen möjlighet att påverka.
  Att slam försvinner är säkert helt sant, då det finns många som inte tömmer brunnarna regelbundet och många som inte tömmer alls. Då blir helhetsmängden mindre än den borde vara.

 2. Marko Ekman skrev

  Bra skrivet. Vad är vi beredda att överlåta näst till myndigheternas ömma omsorg? Var du får gå på läkare? Var du får handla mat? Bo? Allt detta kan väl motiveras på samma sätt, med miljöskäl och effektivering. I skuggorna gömmer det sig tusentals strax överflödiga myndigheter som försöker kämpa om sin existens i det alltmera automatiserade samhället.

 3. Paul Lindberg skrev

  Do har nåo reett Kari, förr i tiidn töömd man nåo skiitn direkt på ookern,
  å ingin saa naga, fast e låfta skiit mang dagar bakette….
  He plåogadis sen bara ner i molden…..

 4. Kari Niemi skrev

  De kan gå så o att dom som äger en traktor o släpbytto o en åker så tömmer själv brunnen o tömmer sedan skite långt ut på åkern ?Eller d går väl int?Eller ??Neij nu har ja fel?De går ju int!!!!!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter