Förflytta dig till innehållet

Släkten Jansen dominerar i ÅU:s Fantasyliga – Pargasbon Anton Jansen är årets tippningsvinnare

Anton Jansen. Privat foto


ÅU:s Fantasy Premier League-liga har en ny regerande mästare. Efter att Manchester City bärgat ligatiteln i söndags stod det klart att Pargasbon Anton Jansen är tippningskung i Åboland.
Med 2457 poäng totalt vann Arsenalsupportern Jansen flera av de ligor han deltog i, men han värderar ändå segern i just ÅU-ligan högt.
– Det är den största lokala ligan, så det är klart att det är en fin vinst. I många andra ligor slutar folk satsa när de märker att det går dåligt, men i ÅU-ligan är konkurrenterna med ända till slutet. Jag kunde inte vara säker på att jag skulle vinna förrän sista omgången var spelad, säger vinnaren då ÅU ringer upp.
Anton är den andra tippningsvinnaren ur släkten Jansen, efter farbror Tomas Jansen som vann ÅU-ligan 2017. Det var Tomas som introducerade Anton till Fantasy, men den här gången fick ex-mästaren se sig slagen. Han slutade på nionde plats, precis som Anton gjorde 2017.
– Dessutom är min bror Filip också med, så nog finns det en konkurrens inom släkten, Fantasy är något vi brukar skämta om och diskutera när vi träffas.
Vilken var din strategi?
– Det här fjärde säsongen jag är med och också den säsongen som jag satsat minst. Jag har litat på min magkänsla, annars blir det lätt så att man försöker tänka för mycket. Fotboll handlar ändå mycket om tur.
Efter en stark avslutningsomgång vann Jansen med klara 42 poäng till tvåan Kasper Salo och 48 poäng till trean Fredrik Byman.
Jansens poäng är imponerande också ur ett nationellt och internationellt perspektiv – han var 20:e bäst bland alla tippare i Finland och 1256:e internationellt.
212 tippare deltog i årets ÅU-liga. Fantasy Premier League är Premier Leagues egna tippningsspel.
LÄS OCKSÅ:

Robert Ridberg är årets Fantasyvinnare

Handbollsfanset vann ÅU:s fotbollsliga
Lönnroth höll ut och vann ÅU-ligan

Topp tio i ÅU-ligan 2018–19

  1. Anton Jansen
  2. Kasper Salo
  3. Fredrik Byman
  4. Robert Roman
  5. Robel Asfaha
  6. Michael Sanchez
  7. Sebastian Fagerlund
  8. Daniel Svärdskog
  9. Tomas Jansen
  10. Gustav Nygrén

Artikeln uppdaterad 15.05 klockan 09.05. Det var Fredrik Byman, inte Oskar Byman som blev tredje. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter