Förflytta dig till innehållet

Skyttekungspoängen kan avgöra VM-tippningen

Harry Kane, till höger, har goda chanser att bli VM:s skyttekung. Foto: Wikimedia Commons/Catherine Kõrtsmik


Fotbolls-VM. Åtta kandidater till VM-guldet har vaskats fram och samtidigt har toppen i ÅU:s tippning utkristalliserats.
På plats nummer ett tronar Lauri Lindberg med 132 poäng, fem poäng före jagande Thomas Svanström. Följande 10 tippare har alla mellan 122 och 126 poäng.
Lindberg har legat i ledning i närmare två veckor, men det står redan nu klart att han inte kan få ens hälften av de återstående poängen. Lindberg hade liksom nästan hälften av alla tippare Tyskland i final.
Poängen för bäste målgörare kan därför bli avgörande. Rätt för bäste målgörare ger hela 15 poäng, men Lindberg är med sin tippning på Timo Werner avsågad från kampen om de poängen.
Det ser inte mycket bättre ut för tvåan Svanström, som trodde på Gabriel Jesus som skyttekung. Både Jesus och Werner är mållösa i turneringen.
Skytteligan leds av Englands Harry Kane, med ett svårslaget saldo på sex mål. 16 personer har tippat på Kane som skyttekung, och högst placerad av dem är Linda Raiko på 37:e plats med 118 poäng.
Om Kane vinner skytteligan – och om alla andra får lika många poäng efter resterande matcher – går hon alltså förbi ettan Lindberg som är före med 14 poäng.
Fotbolls-VM fortsätter i dag efter två dagars paus med kvartsfinalmatcherna Brasilien–Belgien och Frankrike–Uruguay. Ingen prickade alla kvartsfinallag, men sex personer fick sex av åtta lag rätt.

10-i-topp inför kvartsfinalerna:
1. Lauri Lindberg 132
2. Thomas Svahnström 127
3. Sebastian Fagerlund 126
4. Marcus Nyman 125
5. Nicolas Degerholm 125
6. Dennis Leino 124
7. Pekka Laukkanen 124
8. Johan Balthasar 123
9. Kristian Österman 123
10. Oskar Heinonen 123

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter