Förflytta dig till innehållet

Skriande behov av cykelväg

Åbo Underrättelsers logo

Ringvägen. Saara-Sofia Sirén, riksdagledamot för samlingspartiet, skriver i en kolumn att Skärgårdens ringväg Pargas–Nagu kan förbättras med investering mellan 2–4 miljoner. Jag anser att sträckan Nagu–Korpo (då det redan finns på Pargassidan) är i skriande behov av en separat cykelväg innan någon allvarlig olycka händer, som det är nu lockar man ut cyklister på ringvägen med livet som insats.

Man kan inte köra om en cyklist samtidigt man möter en bil från motsvarande håll, vilket gör att det uppstår många farliga situationer med cykelfamiljer där bland annat barn finns med. Det är ju en jättefin ringväg, men farlig.

Det verkar som Pargaspolitiker struntar i cyklisternas säkerhet på Nagu och Korpo, men gör gärna reklam för den. Har inte sett något som skulle göra säkerheten bättre där för cyklisterna.

På Åland finns det en liten remsa utanför vita strecket som cyklister kan använda där det inte finns de fina separata cykelvägarna, något sådant finns inte här, tyvärr.

Kanske de politiker som bestämmer här borde ta en studieresa till Åland för att se de fina säkra cykelvägarna som turisterna berömmer. Går det att göra där, så kan man nog göra det på Nagu och Korpo också. Det ska finnas lite vilja bara att bevilja pengar till det, så gör de på Åland.


Dela artikeln

En kommentar: “Skriande behov av cykelväg

  1. Tina Axén skrev

    Behovet av cykelväg är lika stort kring hela Ringvägen, i alla kommundelar. Ju längre ut i skärgården vi kommer desto smalare blir vägarna. Sträckan Björkö-Mossala i Houtskär kunde man hellre kalla för cykelväg än bilväg. Så pass smal är den.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter