Förflytta dig till innehållet

Sköt dina skatteärenden nu – under veckoslutet ligger MinSkatt nere

Skatteförvaltningens digitala system kommer uppdateras under veckoslutet. Det här betyder att tjänsten MinSkatt inte kan användas för att sköta skatteärenden under veckoslutet.

Avbrottet i MinSkatt börjar på fredagseftermiddagen klockan 16.30 och slutar på söndagen den 19 november klockan 18.

Nya funktioner tas i bruk

Under uppdateringen kommer det införas nya funktioner i den elektroniska tjänsten, skriver Skatteförvaltningen i ett pressmeddelande.

– Vi utvecklar MinSkatt kontinuerligt för att det ska bli allt smidigare att sköta skatteärenden i e-tjänsten. Vi utför en större uppdatering en gång om året då vi för in i produktionen de största ändringarna som vi genomfört. November har visat sig vara en bra tidpunkt eftersom beskattningen för det föregående året då har slutförts, berättar direktör Simo Sildén från Skatteförvaltningen. 

Lättare följa med ett ärendes behandling

Uppdateringen under det kommande veckoslutet hämtar inga stora förändringar i layouten eller funktionerna i MinSkatt utan det är fråga om flera mindre förändringar för olika användare av tjänsten. 

Efter systemuppdateringen går det i MinSkatt att exempelvis följa behandlingen av ett eget skatteärende, såsom en omprövningsbegäran eller ansökan om återbäring av överlåtelseskatt. 

– Det går att granska i MinSkatt om den egna deklarationen exempelvis behandlas som bäst eller om den väntar på tilläggsutredning. Ett undantag är begäranden om omprövning av arvsskatt vilkas behandling ännu inte i det här skedet kan följas i MinSkatt, säger Sildén. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter