Förflytta dig till innehållet

Skördemarknad trotsade regnet

Gamla Malmens skördemarknad i Pargas hade inte vädret på sin sida på lördagen. Men marknaden, som pågår till klockan 14, hade fått lokalproducenterna att ställa upp sina stånd med sina varor trots allt. Och kunderna fick vad de var ute efter:

– Jag har väntat på att få köpa lokalproducerad honung och vi fick det vi skulle ha, säger Elina Matikka som besökte marknaden under dess första timme. Hon besökte marknaden tillsammans med sin man Christer Karlsson och dottern Elli Karlsson, 1 år.

Åboborna Tuulaa och Sami Luoto hade parkerat bilen vid kyrkan men tänkte först inte hitta marknadsplatsen, som de inte hade besökt förut. I övrigt är Pargas rätt bekant, säger de, då de har fritidsstuga på orten. På marknaden köpte  de fisk och bär.

Bärproducenten Jari Koskinen från Kapellstrand i Pargas och gården Keskylä säljer hallon både som sylt och som färska bär. Han säljer också saft av flera sorters bär och frukter, en av de mer ovanliga är rosenkvittensaften.

– Rosenkvitten är en frukt som ser ut som hårda, gula äppel ungefär. Men den är så hård och så sur att ingen vill äta den som den är, berättar Koskinen, däremot ger den en mycket vitaminrik saft.

Den saft han säljer är kallpressad av biodynamiskt odlad rosenkvitten.

Texten korrigerad måndag, rosenkvinten till rosenkvitten.

Säljer rosenkvintensaft. Jari Koskinen från Kapellstrand, Pargas lever på bär-, grönsaks och fruktodling. Rosenkvitten hör till de mer okända produkterna.

 

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter