Förflytta dig till innehållet

Skolorna och köken på Kimitoön

I sin iver att framföra sina egna (och SFP:s) åsikter i rapporteringen från gruppordförandenas möte (ÅU, 10.6) ginar Helena Fabritius betänkligt på några punkter, och framför påståenden som inte stämmer. Bl.a. säger Fabritius att gruppordförandena ser möjligheter att flytta antingen Taalintehtaan koulus elever eller Dalsbruk bibliotek in i Dalsbruks skola. Faktum är att en majoritet av gruppordförandena (SDP, VF, Gröna och Janne Salonen) ansåg att Taalintehtaan koulu ska förbli i sina nuvarande utrymmen. Likaså meddelade tre av sex gruppordförande (SDP, VF, Gröna) att de motsätter sig en flytt av biblioteket i Dalsbruk från en frisk, centralt belägen och handikappvänlig byggnad till högstadieskolans fd festsal som bara utgör en tredjedel av nuvarande biblioteksutrymmen.

Fabritius påstår därtill beträffande de kommunala köken att de flesta gruppordförandena var överens om att treköksmodellen är att föredra! Sanningen är att hälften av de närvarande (SDP, VF Gröna) direkt meddelade att nuvarande kök bör fortsätta. Två av de närvarande uttalade sig inte alls. Endast SFP/Fabritius stödde treköksmodellen. Inte riktigt detsamma som ”de flesta gruppordförande” eller hur?

Det är synd på ett uppbyggligt och samarbetsinriktat möte att SFP:s ordförande inte sen kan hålla linjen ut, utan ger ut uppgifter som inte stämmer överens med mötets gång, utan rapporterar sina egna åsikter.

Tomy Wass

Gruppordförande

Vänsterförbundet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *