Förflytta dig till innehållet

Skolavslutningen var odramatisk också i västra Nyland – ”Lördagen var lugnare än i fjol”

Många unga var i rörelse både i städerna och på stränderna i västra Nyland men lördagen var lugnare än under skolavslutningsveckoslutet i fjol. Det här uppger Polisinrättningen i västra Nyland.

Ett typiskt uppdrag under helgen var att beslagta alkohol och tobak av minderåriga ungdomar. I sådana fall ringer polisen alltid vårdnadshavarna.

– Vi betonade före veckoslutet att föräldrarna ska vara nåbara, så att både de unga och vi vid behov kan få tag på dem. Det här lyckades, för det var många som sade att det nog ska tas ett allvarligt snack där hemma om det som hänt under kvällen, säger kriminalkommissarie Marjut Kronlund.

Polisen var också närvarande på platser där folk brukar samlas i Ekenäs skärgårds nationalpark. Där samarbetade man med Gränsbevakningsväsendet.

Polisen träffade flera glada sällskap i nationalparken, men hade inget att anmärka. Det samma gällde båtförare i Ekenäs.

De allvarligaste tillbuden rapporterades längre österut. I Lojo sköt ungdomar fyrverkeripjäser. Det var endast tur att ingen skadades, uppger polisen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter